Dichter bij Laagland

Wanneer

19 juni 2023    
20:15 - 22:00

Een unieke, eenmalige poëzievoorstelling in het decor van de voorstelling Laagland door Het Nationale Theater. Zes dichters, drie muzikanten, een acteur en filmfragmenten vertellen samen het verhaal van het water. Met dichters Alexis de Roode, Benzokarim, Gershwin Bonevacia, K. Michel, Maartje Smits, Radna Fabias, actrice Esther Scheldwacht en muziek van Jeroen Dirrix, Spinvis en Saartje Van Camp.

Publieksreacties
Dichter bij… reageerde in 2022 op de Leedvermaak­-trilogie. Het publiek over deze voorstelling:

 “Adembenemend mooi.”

“Er werden prachtige gedichten voorgedragen, sommige daarvan kwamen hard binnen. De muziek was weergaloos mooi. Er was samenhang. Indrukwekkend ook, de performances in beeld.”

“Hele mooie, goede voorstelling! Mooie opzet waarin de performers elkaar afwisselden en aanvulden. Geeft stof tot nadenken over grote thema’s.”

Dichter bij… was een geestverruimende ervaring.”

Dichter bij Laagland reageert op de voorstelling Laagland van Nathan Vecht en Eric de Vroedt. Het stuk Laagland draait om de aanleg van een drijvende woonwijk, waar een deel van een recreatiegebied voor moet wijken. Het decor van deze voorstelling, ontworpen door Studio Dennis Vandenbroeck, wordt nu betreden door tien dichters en muzikanten voor een avond met poëzie en muziek. Dichter bij Laagland is het tweede deel van serie Dichter bij… voorstellingen, een langdurige programmalijn. In ieder seizoen is een theaterstuk aanleiding om onderwerpen uit de voorstelling via muziek en poëzie verder uit te diepen.

Agenda
  • Geen evenementen