Gedichten in opdracht

Alexis de Roode schrijft regelmatig gedichten in opdracht. In het verleden schreef hij opdrachtgedichten voor o.a. het Utrechtse Klokkenluidersgilde, Sanquin, bruiloften, De Eenzame Uitvaart, een linnen tas van Festival Mooie Woorden, een vuilniszak,  Dichters in het Vondelpark.

Daarnaast levert Alexis de Roode ook regelmatig poëtische reflecties bij symposia, congressen en andere bijenkomsten waar inhoudelijk wordt gesproken. Het gedicht wordt dan ter plekke geschreven en voorgedragen. Zulke gedichten oogsten werpen vaak een verrassend licht en oogsten altijd enorme waardering en bijval van het publiek.

Dankzij zijn universitaire achtergrond en interesse voor zowel wetenschappelijke als maatschappelijke onderwerpen kan Alexis met veel thema’s uit de voeten.

Wat anderen zeggen:

“Het gloedvolle gelegenheidsgedicht dat Alexis op onze faculteitsdag over de zorg maakte en voordroeg, was een geweldige afsluiting. Door zijn verwoording van gevoelens die rondom dit thema leven, tilde de presentaties en discussies naar een hoger niveau.” – Gert van den Toom, Universiteit Utrecht, Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

“Alexis de Roode is een scherp waarnemer, die in z’n verbale verbeelding een extra dimensie weet toe te voegen. Zoals soms aan tekenaars wordt gevraagd in beeldtaal een dag weer te geven, doet Alexis dat in dichtvorm. Zijn afsluiting op ons congres Microcosmos Macrocosmos zorgde voor veel weerklank en was geestiger en waardevoller dan de vaak obligate samenvattingen en afkondigingen van menig dagvoorzitter. Een aanrader.” – Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter en Ecominds