Nu: poëzieles aan huis van Alexis de Roode

Dicht jezelf door de quarantaine heen! Dichter Alexis de Roode geeft nu een online cursus poëzie schrijven van 8 lessen. Gewoon vanuit huis. Er zijn twee cursussen, zowel voor beginners als voor gevorderden, dat wil zeggen mensen die al enige ervaring hebben met vaste vormen en begrippen als rijmschema en metrum.

De eerste cursus is inmiddels voorbij en cursist Elyn zegt er dit over: “De poëziecursus van Alexis de Roode was het beste cadeau dat ik mezelf in tijden gegund heb: in korte tijd veel geleerd, geëxperimenteerd en een paar verrassende gedichten geschreven. Jammer dat de cursus na acht bijeenkomsten al afgelopen was…”

Elke cursus bestaat uit 8 online lessen van anderhalf uur, een les per week. Tijdens de lessen krijgen de deelnemers oefeningen om hun associatievermogen op te rekken, woorden met impact te gebruiken en het toeval mee te laten spelen. Ook wordt er volop geëxperimenteerd met klassieke vormen. Per cursus is plaats voor zes mensen. Als het volloop, starten we een nieuwe op.

Voor meer informatie over de cursussen zie hier!

 

Bekijk agenda